Ce cadonam de anul nou si cum o facem in modul cel mai special

Cadouri copii

 

Perioada sarbatorilor de iarna este cea mai magica perioada a anului, in care ti se pare chiar ca cadourile simple au o doza de magie in ele. Si iata se apropie cu pasi rapizi aceste sarbatori si tu chiar nu stii ce sa ii cadonezi persoanei iubite, parintilor, colegilor sau pur si simplu unui prieten?

In continuare vom vorbi despre modalitatea corecta de a face cadouri si ce cadouri sunt bune de daruit in preajma acestor sarbatori.

Mai intii de toate tine minte citeva reguli, si anume:

Cadouri copii

1. Persoana careia ii vei darui cadoul trebuie sa aiba nevoie de acesta. In asa evenimente ca Revelionul cind sarbatorim trecerea in Noul An, cind semnificatia sarbatorii este mai mult sau mai putin legata de notiunea de „timp”, se recomanda cadoul sa fie ceva care sa fie folosit un timp indelungat.

2. Ia seama ca acesta sa fie la indemina pormoneului tau. Nevoile persoanei care dorim sa ii cadonam ceva pot fi uneori mai scumpe decit iti permiti. Insa nu dispera ca odata ce te vei gandi mai bine, iti vei da seama ca sunt o sumedenie de lucruri nu atat de scumpe care trebuiesc aproape oricarei persoane.

3. Oricare nu ar fi cadoul, decoreaza-l prezentabil si conform sarbatorii. Cel mai bine cadoul sa fie impachetat sau decorat in stilul sarbatorii de iarna respective. Poti opta pentru ceva desene si ornamente cu fulgi de zapada, brazi impodobiti, Mos Craciun si alte chestii legate de iarna si magia sarbatorilor.

Trebuie sa tii cont insa de faptul ca nu poti cadona sefului de exemplu, darul ce s-ar presupune ca l-ai cadona iubitei. Oricare nu ar fi alegerea, tine minte ca psihologii ne recomanda ca in preajma sarbatorilor de iarna sa ne cadonam lucruri care simbolizeaza prietenia sau dragostea, fie ea fata de persoana iubita, fie de parinti etc. Totusi persoanei iubite se recomanda de cadonat ceva cu o doza mai mare de romantism, parintilor ceva practic, surorii sau fratelui, in dependenta de virsta lor, ceva legat de culinarie, cosmetica, hobby-uri s.a.m.d.

Iata 4 categorii de persoane carora dorim sa le facem un cadou si ce fel de cadou ar fi bine sa le cadonam:

1. Persoanelor iubite

Sunt multe persoane care intr-o oarecare masura cadoneaza ceva care parca si-ar cadona lor insusi. Nu de putine ori sunt cazuri cand unele persoane aleg ceva de exemplu din vestimentatie, cum ar fi o cravata pentru barbat, si aceasta cravata se potriveste cu garderoba acestei persoane mai mult decit a partenerului caruia ii cadoneaza darul.

In general trebuie sa ii cadonezi persoanei iubite ceva neobisnuit, ceva care aceasta in nici un fel nu s-ar astepta. De exemplu, daca el sau ea ii place sa petreaca o perioada mare a zilei in fata calculatorului, daruieste-i un gadget legat de calculator de care persoana data demult nu se hotaraste daca sa si-o cumpere sau nu, sau vreo Flash Memory Card cu careva functii adaugatoare.

De Anul Nou multe persoane cu succes isi cadoneaza  bijuterii. Fetelor le place foarte mult cadourile bijuteriere. Insa nu va mirati de faptul ca si barbatilor, deoarece cadonarea unui inel il v-a surprinde 100% si acesta il va purta cu drag multa vreme.

De Anul Nou poti cadona si astfel de cadorui ca portomenu, tablou, album de fotografii, binevenit ar fi doar din fotografii cu voi doi si cu tematica iernii, bilete la un salon de masaj, un animalut mic cum ar fi o pisicuta etc.

2. Parintilor si bunicilor

Este o oarecare obisnuinta deja ca daca cadonam cadouri rudelor noastre mai in virsta, atunci acestea sunt deseori legate de bucatarie. Deasemenea parintilor se prefera a cadona diferite halate si papucei de casa, sau seturi de cearsafuri si perne pentru dormitor. Altii prefera ca venind in ospetie cu aceasta ocazie de adus cadoun un coniac scump sau o sticla de vin de calitate.

Ar fi bine uneori sa iesi din tipare si sa faci careva cadouri mai originale, cum ar fi de exemplu un set de cosmetice mamei sau bunicii. Chiar daca au cu citiva ani mai mult ca noi, femeia ramine femeie si ea trebuie sa fie frumoasa mereu. Deasemenea poti sa ii cadonezi un bilet la un salon de masaj, care cu siguranta ii va prinde bine. Tatalui sau bunicului ii poti cadona o carte, tematica fiind una preferata de acesta.

3. Fratilor si surorilor

Fiind tineri sau chiar fiind deja maturi, totusi relatiile intre frati si surori mai mereu isi pastreaza o doza de copilarie, in amintirea vremurilor cind erau ambii mici. Deseori intre aceste persoane se cadoneaza jocuri de calculator, un puzzle, o papusa vorbitoare, in general un cadou care ar fi de la Mos Craciun. Altii isi cadoneaza doar dulciuri, insa ar fi un cadou special cadonarea astfel de cadouri cum ar fi careva gadgeturi pentru calculator sau un mp3 player pentru frate, si ceva din parfumerie sau cosmetice pentru sora. Poti opta desigur si pentru o jucarica de pluj, in forma sarpelui, adica a anului ce vine. Desigur ar fi util  sa aflam ce anume  ii trebuie persoanei date. Nu exclude nici varianta de a intreba deschis ce doreste de Anul Nou.

4. Prietenilor si colegilor

Acestor categorii de persoane se recomanda de a cadona daruri nu atit de personale, cit categoriilor precedente. Sunt binevenite asa cadouri ca agende pentru insemnari, stilouri si altele. Poti cadona si diferite suvenire sau ceva din feng-shui, cum ar fi o broasca chineza in care sa pui o moneda in gura, aceasta simbolizand aducerea bogatiei in casa, lanterne de buzunar, bilete la un concert, biliard sau bowling.

In general clasificarea acestor categorii nu este stricta, in dependenta de situatie poti cu usurinta cadona si alte cadouri din alte catorii.

Regula generala de a darui cadoul este seara de revelion, insa pot fi si exceptii. Ce tine de modul in care vom cadona cadoul, aici deasemenea trebuie de tinut cont de unele reguli, si anume:

1. Persoanei iubite

Iubitei sau iubitului ii poti face cadoul chiar pe data de 1 ianuarie, la citeva minute dupa ce am intrat in noul an. Deasemenea se poate face cadoul si cu citeva minute sau ore inaintea Anului Nou. O varianta mai speciala ar fi cazul cind acestia ar fi in vreun restaurant, chiar si cu o zi sau doua inaintea Revelionului, si tot atunci spre sfirsitul serii si-ar cadona cadourile.

O alta metoda ingenioasa ar fi plasarea cadoului cu citeva clipe inainte de Anul Nou sub bradul impodobit. Persoana cealalta fiind preocupata cu gatirea pentru Noul An, nu va observa aceasta si doar dupa ce vor bate clopotele si ve-ti servi un pahar de sampanie, ii vei face cu ochiul spre brad, aceasta fiind placut surprinsa.

2. Parintilor si bunicilor

Acestor persoane se recomanda de a le cadona darurile chiar in momentul cind pasim pragul casei lor. Fie aceasta vreun aparat casnic, un coniac scump sau lenjerie de pat, inca din cele mai vechi timpuri se spune ca darurile cadonate persoanelor la care le pasim in casa, tot atunci sa si le dam.

3. Fratilor si surorilor

Acestor categorii de persoane le poti face cadoul aproape in orice moment. Ii poti pune cadoul sub brad, il poti pune in camera acestuia aproape de miezul noptii, il poti da personal etc. Totul tine de ingeniozitatea si traditia in relatiile cu fratele sau sora ta.

4. Prietenilor si colegilor

Colegilor de lucru se recomanda sa le faci cadoul in ultima zi de lucru sau studiu, inainte sa iesiti in mini-vacanta de Anul Nou. In cazul prietenilor insa exista o exceptie, si anume ca cadoul poate fi cadonat atit cu ceva timp inainte de revelion, cit si dupa aceasta, chiar daca au trecut citeva zile sau chiar o saptamina. Insa retine ca prietenilor dupa Anul Nou este de dorit sa le dam cadoul anume cind prima data ii vedem in acel an.

Intr-un final retine ca principalul este atentia ta fata de acea persoana, ca pina la urma omul apreciaza faptul ca te-ai gindit la el si ai cheltuit din timpul tau pentru ai alege un cadou, si abia dupa aceasta el apreciaza cadoul.

Logo Felicit.EU
Felicit.EU © 2019