Idei originale de al felicita pe omagiat sau cum corect sa felicitam

oaspeti la masaZiua de nastere a oricarui este o zi mult asteptata atit de catre omagiat, cit si de alte persoane, cum ar fi parintii, fratele sau sora, prietenii etc. Deasemenea fiecare dintre noi dorim ca sa-l felicitam pe omagiat intr-un mod cit mai original, cit mai neobisnuit posibil si ca sa-i lasam o impresie foarte buna despre noi si cadoul nostru. Folosindu-ne un pic de imaginatia noasta il putem uimi destul de placut pe cel felicitat.

Ziua de nastere desigur este o zi plina de cadouri. Daca omagiatul din timp nu va rugat sau sugerat ceva sa-i luati, atunci aveti nevoie un pic de fantezia dvs. Nu prea face de daruit omagiatului iarasi vreun suvenir din magazin. Ati face bine daca ati cadona un certificat pentru o sedinta foto, niste cursuri de calarie sau inot cu delfinii in bazin.

Pentru lucratorii in oficii ar fi amuzant daca i-ati cadona un ceasornic miscator, zburator sau saritor in sus. Unei femei i-ati putea cadona un buchet mare de flori, insa nu adevarate, ci formate din o multime de baloane zburatoare.

In mare parte cadourile vor navali peste omagiat de dimineata. Faceti un efort si intrecetii pe toti, chiar inca din momentul cind s-a trecut cu citeva minute de ora 12 noaptea. Asa el o sa aprecieze mult faptul ca tu te-ai gindit la el si ai asteptat ziua lui de nastere cu nerabdare, la fel ca si el. Desigur dvs trebuie sa fiti sigur ca persoana data nu va dormi la acea ora.

Daca dvs puteti cinta cu voce sau la un instrument oarecare, nu va rezumati la un simplu sms sau sunet. Duceti-va la balconul omagiatului si cintatii melodia preferata sau oricare alta va provoaca amintiri intre voi doi. Aceasta poate nu este cea mai originala ideie de a felicita o persoana, insa fiti sigur ca va uimi pozitiv si acesta isi va aduce aminte multa vreme despre cum l-ati felicitat. Impreuna cu serenada, daca este o prietena apropiata sau iubita, puteti desena ceva frumos pe asfalt, chiar puteti adauga niste petale de flori si luminari cu numarul anilor impliniti de omagiat sau numele acestuia. Astfel de felicitare cel mai bine se potriveste seara sau noaptea.

O idee mai ciudata este faptul ca impreuna cu prietenii va puteti masca in diferite personaje, chiar si din filme sau desene animate din copilarie, si sa va duceti la omagiat acasa si sa inscenati chiar o scenata mica sau sa-i recitati niste versuri. Fiti sigur ca acesta va ramine socat pina in maduva oaselor.

Odata ce am trecut de modurile in care il putem felicita mai neobisnuit pe cel sarbatorit, cu siguranta vom trece la partea festiva a sarbatorii, si anume ne vom aseza la masa sarbatorii. Fie ea acasa, fie in vreun restaurant, bowling sau sauna, intotdeauna la masa festiva sunt prezente toasturile.

Toastul este o cuvintare scurta, dar adesea foarte memorabila. Dupa banchet e posibil ca acestea sa fie uitate, dar sa fie folosite de altii mai departe sau chiar sa fie scrise de cineva. Sunt insa citeva sfaturi care vor ramine in mintea invitatilor ca un scurt discurs minunat, fara careva priviri cu zimbet discret pe buze sau fara sa ne facem de rusine in vreun fel oarecare.

In primul rind conteaza foarte mult intonatia si timbrul vocii. Pentru ca o cuvintare sa fie reusita avem nevoie de un timbru al vocii hotarit. Daca esti deprins sa vorbesti mai tacut si nu ai darul oratoriei, atunci ar fi bine ca sa te antrenezi nitel inainte de cuvintare. Aceasta se face prin invatarea unor framintari de limba, retragerea intr-un loc singuratic cum ar fi in padure sau in baie, unde sa tipam tare si sa ne auzim real glasul nefiindu-ne frica de acesta. Aceasta este important deoarece un toast spus incet risca sa fie auzit de putini invitati, marea parte dintre ei nestiind pentru ce ridica paharele.

Un alt detaliu important este marimea toastului, perfect fiind unul scurt. Pentru invitatii flaminti, minutele vor parea ore intregi, si ei nu doar ca nu va vor mai asculta, ci vor incepe sa se enerveze. Cel mai bun interval de timp este pina la maxim 2 minute. Nu trebuie sa-l lungim cu amintirea toastului. Trebuie dinainte sa-l inveti ca atunci cind l-ati pronunta, omagiatul sa-l interpreteze ca un toast viu, din suflet si chiar si cu umor.

Alt lucru important la care merita de atras atentia este conceptia toastului. Din timp trebuie sa stim structura lui, ce cuvinte sa le accentuam si care va fi finalul acestuia. Foarte interesant este primit de public toastul sub forma unei anecdote sau a unei fabule.

Si in sfirsit este bine sa pregatim un final cu efect, deoarece anume finalul se memoreaza de persoanele invitate la petrecere. Este bine ca sfirsitul toastului sa-l legam de persoana celui omagiat. Ultimele cuvinte sunt indemnul de a ridica paharele si de a felicita inca odata persoana pentru care ne-am adunat la sarbatoare.

Iata in citeva cuvinte cum va puteti evidentia din multimea de oameni care il vor felicita pe omagiat, si ii vor crea o stare mai neobisnuita prin prezenta dvs la sarbatoare si prin modalitatea in care il felicitati, fie acesta un cadou sau un bun toast. Si nu uitati ca cadoul sau toastul dvs este o expresie interioara a dvs fata de omagiat, asa ca nu fiti monoton, faceti asa ca sa ramineti in amintirea lui. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.